In de luwte van het rustige dorp Sant Carles klinken de zachte beats van de hippiemarkt Las Dalias. Eén van de prachtige hippiemarkten die het eiland rijk is. De zachte beats geven het chillige karakter aan van deze bijzondere markt. Begonnen als bar in 1954 is deze plek altijd een verzamelplaats geweest waar mensen samen kwamen om te drinken en te genieten. In de jaren 70 kwamen de eerste hippies naar Ibiza en ook zij kozen Las Dalias uit om samen te zijn, samen te drinken en samen muziek te maken. De befaamde Jam Sessions kwamen voort uit deze bijzondere muzikale bijeenkomsten. Spontaan muziek maken door iedereen met een instrument.  Deze live optredens trokken muziekliefhebbers van over het hele eiland en ver daarbuiten. Onaangekondigd kwamen beroemde Spaanse en internationale muzikanten op deze Jam Sessions af. Beroemdheden die Las Dalias bezocht hebben zijn bijvoorbeeld: Bob Marley, Brian May, Bob Geldhof en velen meer.

De hippies brachten niet alleen het vrije denken met zich mee, maar ook hun creativiteit. Dit zorgde ervoor dat in 1984 de eerste hippies hun eigen gemaakte producten begonnen te verkopen. De eerste markt had 5 kraampjes en een handvol bezoekers.

30 jaar later zijn hier op zaterdag meer dan 200 kraampjes te vinden met op echte drukke marktdagen een bezoekersaantal van meer dan 20.000 mensen. Deze bezoekers komen voor de geniale creativiteit van de producten en de aangename atmosfeer die heerst bij Las Dalias. De authenticiteit van de markt is uniek. Op de hippiemarkt vind je creativiteit en handwerk inéén. En deze creativiteit gaat ver. Een kleine opsomming wat de hippiemarkt biedt: handgemaakte kleding, juwelen, brillen, schoenen zijn de te verwachten verkoopwaar. Maar daarnaast zijn er schilderijen, boeken, handlezers, Ibicenkische wijnverkopers, speeltoestellen, houtbewerkers en nog veel meer. Tussen het kopen door kan gechillt worden in de verschillende loungehoeken, restaurants, shisha-café en aan de bar, waar de heerlijkste cocktails gemaakt worden.

En tussen het rondstruinen door de vele kraampjes blijft de muziek alle ruimtes vullen. Als een verbinding, precies zoals muziek bedoeld is.

Geschreven door: Nico  |  HETibiza

 

HETibiza organiseert diverse excursies naar de hippiemarkt Las Dalias en zorgt ervoor dat u na afloop naar uw hotel gebracht wordt. Stuur een aanvraag per e-mail aan info@hetibiza.nl en wij laten u de mogelijkheden zien.

Openingstijden Hippiemarkt Las Dalias

  • Elke zaterdag: van 10:00 tot 20:00 uur

Juni tot en met september:

  • Maandag : avondmarkt van 19:00 tot 01:00 uur
  • Dinsdag : avondmarkt van 19:00 tot 01:00 uur

Augustus

  • Zondag: avondmarkt van 19:00 tot 01:00 uur

Terug naar ‘Verhalen over Ibiza’