Verscholen in een uithoek van het eiland ligt het fantastische Cala Comte. Een stukje paradijs in de westkust van Ibiza. Een plek waar Ibizagangers en Ibicencos ontspannen en van hun dag genieten. Voor velen is dit het mooiste strand van het eiland. Of je het voor de eerste keer ziet of hier vaker komt, de schoonheid blijft. En schoonheid laat zich beminnen. De weg naar Cala Comte is er al eentje vol bewondering. Slingerend gaat het door prachtige natuurrijke landschappen vol pijnbomen, wilde bloemen en struiken en kleine typische Ibicenkische finca´s. De baai zelf blijft lang verscholen. Maar op het einde van de weg, stralen de uitnodigende blauwe kleuren je tegemoet. Het uitzicht hier is betoverend, waarbij de kleur blauw een diepere betekenis krijgt. Een waar kleurenpalet aan blauw laat menig oog vaker knipperen. Donkerblauw in de verte zorgt voor prachtige vergezichten. Direct tussen het goudgele strand en het grappig gevormde eiland Sa Conillera schittert het helblauwe water afgewisseld met azuurblauwe oppervlaktes. Het einde van de weg is een hoger gelegen kalkstenen vlakte die lang gediend heeft als parkeerplaats voor de vele dagelijkse bezoekers. Deze parkeerplaats is inmiddels gesloten, waardoor parkeren bij Cala Comte niet makkelijk is. Maar het bevordert wel de schoonheid. Direct onder deze kalkstenen hoogvlakte is een fijn zandstrand. Veel plaats is hier niet, maar het ligt direct aan het heldere water. Meer plaats om van de zon te genieten is er aan weerszijden van de prettige beachclub Ashram. Het fijne zand nodigt uit om heerlijk te ontspannen. Waarbij het langzaam aflopende strand het mogelijk maakt voor koukleumen zoals ik om langzaam het water te verkennen.

Het strand van Cala Comte is van alle gemakken voorzien. Naast ligstoelen en zonneschermen zijn er jetski´s, bananenboten en trapbootjes met glijbanen zijn te huur. Bij de restaurants Ses Roques en S´Illa des Bosc is de maaltijden vers en vol van smaak. In de beachclub Ashram is een kleine hippiewinkel en kun je relaxed een cocktail drinken, genietend van de geniale uitzichten, terwijl een DJ voor de juiste klanken zorgt.

Voor velen is dit het strand van Cala Comte. Maar laat me hier nog een kleine geheimtip onthullen, de verborgen schoonheid gaat namelijk verder. Rechts van het strand verandert het zand weer in een harde kalkstenen kust die kronkelend het eiland beschermd. Verscholen achter een uitstekende punt ligt een kleine baai van ongekende pracht. Eén blik in deze baai en je bent verkocht. Het water is hier zo helder en de kleur zo fris dat je je blik niet af kunt wenden. De druk weerstaan om hier niet direct in het water te springen is onmogelijk. Aan de overkant van deze schitterende baai loopt de kalkstenen kust verder, voorbij aan cala secreta, waarbij in de verte een de piratentoren van Punta Roja te zien is. Eén van de best bewaarde piratentorens van het eiland.

Cala Comte is bijzonder. Vanwege zijn ligging, vanwege het fijne gevoel dat er heerst en vanwege zijn schoonheid. Verborgen voor velen. Maar voor diegene die het kennen een ongekende plek vol bewondering.

Geschreven door: Nico  |  HETibiza

 

Via HETibiza kunt u diverse modellen huurauto’s huren waarmee u een bezoek kunt brengen aan het prachtige strand van Cala Comte.

Terug naar ‘Verhalen over Ibiza’