Algemene informatie

Een unieke wijze om de schoonheid van het eiland van binnenuit te ervaren is met een wandeltocht op Ibiza!

Wandeltochten op Ibiza

De eilandbewoners van Ibiza zijn sportief en graag buiten. Wandelen is één van de favoriete bezigheden en het eiland leent zich uitstekend voor prachtige trektochten door de fantastische natuur. Geurige pijnboombossen, amandelbomen vol met bloesem, wijnvelden, graslanden met authentieke finca’s en robuuste kerkjes. En overal die prachtige uitzichten over de Middellandse Zee. Er zijn korte wandeltochten op Ibiza van een paar kilometer tot wandelingen over heuvels en door bossen van meerdere uren. Onder begeleiding van onze ervaren gids komt u in contact met de natuur, ruikt u de verse dennennaalden, hoort u de vele vogels die het eiland rijk is en ziet u fantastische panorama’s.

Vele mogelijkheden

Bergwandelingen in het noorden, strandwandelingen richting de zoutvelden, door de bossen in het oosten of langs prachtige kustlijnen in het westen. De wandelmogelijkheden zijn legio op Ibiza. We geven u hier enkele mogelijkheden voor wandeltochten op Ibiza, waaronder naar Atlantis. HETibiza laat u graag de geheime plekken van Ibiza zien.

Wandeling 1 – Atlantis

Een wandeling die de laatste tijd veel aan populariteit heeft gewonnen is de wandeling naar Atlantis. Atlantis wordt door veel landen geclaimd. En ook Ibiza heeft haar eigen Atlantis. Geen stad onder water, maar een bijzondere plek waar 500 jaar geleden grote brokstukken kalksteen zijn verwijderd door de toenmalige inwoners om Ibiza stad op te bouwen. Bij deze eeuwenoude kleine groeve, helder water, zijn zandduinen, is een natuurlijk meertje en schitterende uitzichten over een hoge bergwand aan de ene kant en de Middellandse Zee aan de andere kant. Voor verschillende spirituele eilandbewoners is deze plek heilig en deze verering is hier ook zichtbaar. De uitzichten bij Atlantis zijn fantastisch. De wandeltocht ernaar toe loopt via kleine zandpaadjes naar beneden en is aangenaam. De weg terug gaat stijl omhoog en is wat lastiger, maar met voldoende pauzes waar de fantastische uitzichten te zien zijn geweldig. In een ochtend is deze wandeling goed te doen. HETibiza neemt u graag mee op deze fantastische ontdekkingsreis.

op aanvraag

  ca. 3 uur


Wandeling 2 – Sant Mateu – Tres Torres

Deze natuurrijke tocht in het noorden van het eiland begint bij de oude kerk van het dorp. Vanuit hier gaat de wandeling door landelijke wijngebieden en oude olijfbomen. De reisleider van HETibiza neemt u mee langs prachtige typische boerderijen, bossen vol met verrassingen met als hoofddoel; de oude nederzetting Ses Torres d’en Lluc met haar prachtige uitzichten over de Middellandse Zee. Deze wandeltocht is heuvelachtig, met enkele kleine uitdagingen, maar de beloning is fenomenaal.

op aanvraag

  ca. 4-5 uur


Wandeling 3 – Sant Antoni – Cala Salada – Punta Galera

De stad met vele gezichten. Dat is Sant Antoni. De wandeltocht met HETibiza begint vanuit de stad en gaat via aquarium Cap Blanc langs de rotsachtige kustlijn naar het noorden. De uitzichten over de mooie baai van Sant Antoni worden achtergelaten, terwijl de gids voor gaat op weg naar de kleine baai van Cala Salada. Deze geliefde baai nodigt uit voor een sprong in het azuurblauwe water. Klimmend over de stenen gaat de tocht verder naar een bijzondere zijde van het eiland. De heuvelachtige weg door de robuuste natuur geeft u prachtige uitzichten over de middellandse zee. De tocht gaat langs een verhard pad op weg naar Punta Galera, de stenen uitstulping die voor vele hippies een bijzondere spirituele plek is. Vanuit hier gaat het door de pijnbomen terug naar Sant Antoni waar het goed bijkomen is in één van de vele gezellige barretjes.

op aanvraag

  ca. 3-4 uurWandeling 4 – Salinas – Playa d’n Bossa – Es Cavallet

Deze wandeling begint aan de beroemde zoutmeren van Ibiza, welke al duizenden jaren in gebruik zijn. De gids can HETibiza neemt u mee in de historie van de zoutmeren en het natuurgebied ses Salinas. De gids neemt u mee via kleine wandelpaden naar het begin van het lange zandstrand van Playa d’n Bossa, de uitkijktoren Torre de Sal Rossa en de kleine vissershuisjes die prachtige fotomotieven bieden. De tocht wordt vanuit hier heuvelachtig en gaat direct langs de zeestraat Es Freus met haar uitzichten tot aan Formentera. Deze unieke wandeling kent vele gezichten. De geur van de Middellandse Zee komt u tegemoet als u via de beroemde (naakt)stranden van Es Cavallet en Salinas loopt. De zoute zeewind heeft hier prachtige kunstwerken gemaakt van de kalkstenen kustlijn. Deze prachtige wandeling neemt u mee naar het hart van natuurpark Ses Salinas. Met een beetje geluk zorgen de flamingo’s voor een prachtig fotomotief aan het einde van de tocht.

op aanvraag

  ca. 4-5 uurWandeling 5 – Cala Llonga natuurwandeling – Sol d’en Serra

Vanuit het kleine dorp Cala Llonga wandelt u onder begeleiding van de ervaren HETibiza gids naar de top van Cap des Llibrell. Een heuvelachtige wandeling door pijnbomen met op de top fantastische uitzichten over een kleurvol Middellandse Zee. Geniet van de salamanders die graag om uw aandacht vragen. Maak fantastische foto’s boven op de top of bij de baai van Sol d’en Serra.

op aanvraag

  ca. 3 – 4 uur


Andere wandelingen

Vanzelfsprekend zijn andere wandeltochten op Ibiza ook mogelijk bij HETibiza. Stuur een aanvraag naar info@hetibiza.nl en vertel ons wat uw wensen zijn.

Inclusief

  • Transfer tot 4 personen met pick-up op 1 plek naar keuze
    • Transfer voor meer personen mogelijk op aanvraag
  • 1/2 liter water (zelf te dragen) + baguette + fruit
  • Ervaren Nederlandstalige reisleider

Zelf meenemen 

  • Wandel- / stevige schoenen
  • Zonnecreme
  • Hoofddeksel
  • Fotocamera
  • Rugzak / tas

Reserveren

Stuur uw aanvraag voor wandeltochten op Ibiza direct aan bij HETibiza:

  SP +34611318817

   info@hetibiza.nl

  NL +31646079566


Bezoekers van wandeltochten op Ibiza bezochten ook

HETibiza catamaran naar Formentera

Catamaran naar Formentera

HETibiza De Geheime Eilandtour VIP

Geheime Eilandtour

 

 

 

 


Terug naar excursies