Algemene informatie

Leer de meest bijzondere plekken en verhalen kennen in Ibiza stad tijdens de ontspannen city bike tour door de stad!

Op de fiets door Ibiza stad

Ibiza stad zit boordevol verhalen. De bijzondere straten en prachtige pleinen vol boetiekjes, restaurants en cafés zijn gastheer geweest van vele mensen. Leer op een typisch Nederlandse wijze de stad kennen met deze bijzondere fietstocht. Uw Nederlandstalige gids neemt u mee voor een rondgang door de stad, waarbij u meer ervaart over de geschiedenis en de cultuur van deze indrukwekkende stad. De gids laat u bijzondere bouwwerken zien en neemt u mee naar de mooiste uitzichten over Ibiza stad en haar oude stad Dalt Vila.

Bamboo fietsen

De bijzondere fietsen waar u deze prachtige tour mee maakt zijn gemaakt van echt Bamboo hout. Elke bamboo fiets is uniek, 100% handgemaakt en samengesteld met kwaliteitsvolle componenten. Er zijn american bike modellen, mountainbikes en authentische herenfietsen.


City bike tour – mogelijkheden

1. Open tour

De open tour van 2 uur is een perfecte gelegenheid om onder begeleiding van een Nederlandstalige gids de stad te leren kennen. Enkele plekken waar u o.a. heen fietst zijn: Vara del Rey, Necropolis, Placa del Parque, Portal de ses Taules, Yachthaven, Marina Botafoch, Talamanca en meer. Bij deze ontspannende fietstocht leert u meer over de boeiende geschiedenis van de stad en de oorsprong van het hedendaagse Ibiza. Voor de open tour kan iedereen zich inschrijven op de gewenste dagen.

€ 35 p.p.

bij meer dan 2 aanmeldingen € 30 p.p.

  ca. 2 uur

Wanneer

 • Nederlandstalige open tour:
  • elke maandag, woensdag & vrijdag van 10:30 – 12:30
 • Engelstalige open tour:
  • elke dinsdag & zaterdag om 10:30 – 12:30

Inclusief

 • Nederlandstalige reisleider
 • (Bamboo)fiets

Extra informatie

 • De open tour heeft een open inschrijving, zodat mogelijk meerdere personen tegelijkertijd met de tour meefietsen. Bij meer dan 2 personen wijzigt de prijs naar € 30 p.p.
 • Voor de open tour garanderen we niet dat iedereen de beschikking heeft over een bamboo fiets.

Zelf meenemen

 • Fotocamera
 • Zonnebril + pet / hoed
 • Zonnecreme
 • Fles water en rugzak voor het water

  2. Prive touren

Wenst u een exclusieve fietstour voor u en uw gezelschap, dan plannen we deze privé-tour op het moment dat u dat wenst. We hebben een aantal mogelijke fiets routes door de stad en daarbuiten voro u uitgewerkt. U maakt de tour op een prachtige bamboo bike die zeer ontspannen fietst. In de tour ervaart u de cultuur van het eiland en hoort u waarom Ibiza het eiland van nu is. De reisleider neemt u mee naar bijzondere plekken waar u de geheimen van Ibiza leert kennen en fantastische uitzichten heeft. Er zijn touren van 2 uur, 3 uur of 4 uur mogelijk.

a. Privétour 2 uur – Buiten de muren 

Deze 2 uur durende tour brengt u langs prachtige pleinen, zoals het Vara de Rey en Placa del Parque. Hierbij fietst u langs UNESCO wereldcultuurerfgoed-wonder: het Necropolis.  De tocht neemt u mee naar de ingang van de oude stad Portal de ses Taules, de jachthaven, Marina Botafoch en naar de vuurtoren van Illa Blanca. Via het strand van Talamanca en de ses Feixes gaat het vervolgens terug naar de oude stad.

€ 49 p.p.

  ca. 2 uur

b. Privétour 3 uur – Buiten & binnen de muren

Bij deze tour wordt de 2 uur durende tour gecombineerd met een fietstocht binnen de muren van Dalt Vila. Uw reisleider neemt u mee naar beroemde uitzichtpunten, zoals het bastion van Santa Lucia, waar de kanonnen over de stad waken. Het gaat langs het gemeentehuis en via de grote kinderkoppen omhoog via de doorgang van de heilige Ciriaco naar het hoogste punt van de oude stad: de kathedraal. Vanuit hier heeft u een geweldig uitzicht over Ibiza stad tot aan Formentera.

€ 64 p.p.

  ca. 3 uur

c. Privétour 4 uur – Dalt Vila & Playa d’n Bossa

In deze halve dag excursie leert u Ibiza stad in zijn geheel kennen. De toeristische paden komen op uw pad en uw reisleider neemt u ook mee langs plekken die minder toeristisch zijn. De 3 uur durende tocht wordt hier gecombineerd met een tocht naar Playa d’n Bossa en Figueretes, een bij Nederanders geliefde hoek van het eiland. In deze rit waar u optimaal gebruikt maakt van de heerlijk fietsende bamboo bikes komt u langs het beroemde Hard Rock hotel & Ushuaïa Beach Club. U ziet het duurste restaurant van het eiland en geniet de prachtige sfeer die er in het levendige Playa d’n Bossa hangt.

€ 79 p.p.

  ca. 4 uur

Wanneer

 • Privétouren zijn op aanvraag elke dag van de week te boeken via info@hetibiza.nl

Inclusief

 • Nederlandstalige reisleider (Andere talen op aanvraag ook mogelijk.)
 • Met de privétour heeft u een exclusieve fietstocht voor uw gezelschap
 • Voor de privétour reserveren we exclusief de Bamboo fiets. De bamboo fietsen zijn enkel uitgevoerd als mannenmodel. Er zijn naast deze modellen ook diverse normale dames- en herenfietsen beschikbaar.

Zelf meenemen

 • Fotocamera
 • Zonnebril + pet / hoed
 • Zonnecreme
 • Fles water en rugzak voor het water

Reserveren

Reserveer uw plaatsen voor de City bike tour direct bij HETibiza:

  SP +34611318817

   info@hetibiza.nl

  NL +31646079566


City Bike tour door Ibiza-stad in de media
City bike tour - HETibiza

 

 


Bezoekers van deze pagina bezochten ook

HETibiza Boot huren zonder vaarbewijs

Boothuur zonder       vaarbewijs

HETibiza fast ferry

Dagretour Ibiza-Formentera

 

 

 

 

 


Terug naar excursies