Mooiste stranden van Ibiza

Ibiza staat bekend om haar prachtige stranden. Het eiland heeft in totaal 56 stranden. Er zijn witte stranden, kleine kiezelsteen stranden, stranden met schitterende uitzichten en geheime onbekende stranden. Hier ziet u een overzicht van de mooiste stranden van Ibiza.

Ses Salines

HETibiza strand Ses Salinas

Het beroemde Ses Salinas is een hotspot voor vele eilandbezoekers. Het lange witte strand, wat ten zuiden van het vliegveld ligt, en de rustige wateren maken deel uit van het beschermd natuurgebied waar ook de zoutmeren toe behoren. Op het strand bevinden zich 4 beachclubs waar het heerlijk toeven is. Op het strand van Ses Salinas komen alle soorten toeristen. Doordat het strand eenvoudig te bereiken is en er veel parkeerplaatsen zijn leent zich dit strand voor alle soorten strandbezoekers. Families met kinderen, stelletjes, nudisten en ook de rijkere toerist zijn hier te vinden. Ook veel boten meren voor het strand aan om te genieten bij één van de beachclubs. Dit is het strand waar de bekendere voetballer of artiest graag gezien wil worden.


Aguas Blancas

HETibiza Aguas Blancas strand

Het goudkleurige Aguas Blancas ligt in de oostkust van het eiland en is te bereiken via de weg van San Carles naar Cala st. Vicente. Dit mooie zandstrand van ca. 300 meter wordt beschermd door hoge kliffen die direct achter het strand een stijle wand vormen. De ligging aan de oostkust zorgt regelmatig voor kleine golven, wat perfect is voor bodyboarden. Als het water rustig is, is snorkelen een fijne bezigheid met rotsformaties en aan de rechterzijde een kleine grot in het water. Het zandstrand is populair bij zowel toeristen als lokale bewoners, maar nooit erg druk vanwege de lastige bereikbaarheid. Ook veel nudisten gaan graag naar Aguas Blancas. De beste tijd om het strand te bezoeken is ‘s morgen en in de voormiddag. In de namiddag trekt de zon achter de klif weg.


Cala de Sant Vicent

HETibiza Cala st. Vicente strand

Het brede strand van Cala de st. Vicente heeft plek voor iedereen. Dit strand is geliefd bij veel lokale bewoners. Direct achter het strand is een kleine promenade met een tweetal supermarkten, grote hotels en goede restaurants. Aan dit strand staan met On the Beach en The Boat House twee goede strandtenten met Nederlandse eigenaren. Op het strand zijn alle faciliteiten aanwezig. Het water is perfect om heerlijk te dobberen of te snorkelen. Cala de Sant Vicente is in het noordoosten van het eiland en prachtig te combineren met een mooie rit per auto door het groene noorden. Aan de linkerzijde van het strand loopt een weg omhoog. Vanaf dit punt is er een prachtig uitzicht over het strand en de omgeving. Met recht één van de mooiste stranden van Ibiza.


Cala Vadella

HETibiza Cala Vadella strand

Aan de westkust ingesloten tussen hoge rotsen ligt het prachtige Cala Vadella. Dit dorpje is te bereiken via Sant Josep waar de weg uiteindelijk stijl naar beneden loopt, waar het grote fijne zandstrand van Cala Vadella zich bevindt. Cala Vadella is perfect voor families met kinderen. Het grote witte strand geeft ruimte voor iedereen. Parkeren is niet eenvoudig hier. In Cala Vedella liggen direct achter het strand kleine barretjes en wat supermarktjes. Hier kun je eenvoudig een heerlijke dag doorbrengen.


Cala Bassa

HETibiza Cala Bassa strand

Een bekend strand in de westkust is het strand van Cala Bassa. Dit strand ligt in een inham en is hierdoor altijd verzekerd van rustig water. Cala Bassa is goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Sant Antonio. Ook parkeerruimte is hier in overvloed. De bekende CBBC-beachclub is hier gelegen. Dit strand is geliefd door het fijne strand, met daarachter de beschutte pijnbomen. Het rustige water is perfect voor families met jonge kinderen. Op dit strand zijn veel diverse soorten watersporten mogelijk. Cala Bassa is te bereiken wanneer via de baai van Sant Antonio in de richting van de westkust gereden wordt.


Cala Salada / Cala Saladeta

In het noordwesten van Ibiza ligt een kleine baai met 2 prachtige stranden. Deze baai ligt tussen ruige rotsen met aan meerdere zijden de aloude vissershuizen. De kleuren in deze baai zijn fantastisch. De dieprode aarde, gecombineerd met de groene natuur en het heldere water, maakt deze baai tot een van de mooiste op het eiland. Binnen de baai liggen de stranden van Cala Salada en Cala Saladeta waar het heerlijk snorkelen, zwemmen en zonnen is. Je kunt hier ook van de rotsen springen of heerlijk eten bij het restaurant dat hier te vinden is. Het bezoeken van deze baai is per auto niet even makkelijk. Het is er snel te druk en dan is de enige optie de shuttlebus vanuit het sportcentrum in Sant Antonio te nemen. Andere wijzen om deze bijzondere plek te bezoeken zijn met de boot of met een prachtige wandeling. Met de excursie Te land & ter zee kom je na een prachtige wandeling bij dit prachtige strand uit.


Cala Comte

HETibiza Cala Comte strand

Een ander fijn en populair strand in het westen is het strand van Cala Comte, ook wel Cala Conte genoemd. Het strand is geliefd bij strandliefhebbers. Links aan het strand bevindt zich een aparte afgeschermd gedeelde waar nudisten hun hart op kunnen halen. En aan de rechterzijde waar de kleine bootjes naar Sant Antonio wegvaren is een natuurlijk bassin met prachtig gekleurd water dat uitnodigt om in te springen. In de natuur erachter kan heerlijk gewandeld worden. Bij Cala Comte staat de beachclub Asram, waar DJ’s de hele dag door fijne beats spelen. Een bezoekje aan Cala Comte is de moeite meer dan waard. Alleen de kleuren van het water maken het uitzicht al erg bijzonder.


Cala Xarraca

HETibiza Cala Xarraca strand

Het kleine kiezelachtige strand van Cala Xarraca is geliefd bij snorkelaars en fotografen. Het smalle strand ligt in het noorden op de weg van Sant Joan naar Portinatx. Er is niet veel parkeergelegenheid, maar het is de moeite waard om hier te stoppen. Mede door het prachtige hotel aan de rechterzijde met haar mooie bouwstijl en bloemen die over de muren hangen. Cala Xarraca is een geheimtip en bent op weg naar het noorden, stop zeker bij Cala Xarraca voor een klein bezoekje. Dit strand is enkel per auto bereikbaar.


Cala d’Albarca

HETibiza Cala D'Albarca

Verscholen en bijna onvindbaar is het strand van Cala D’Albarca. Deze ligt in het noorden van Ibiza nabij het plaatsje Sant Mateu. Het strand is bijzonder en niet eenvoudig te bereiken. Nadat geparkeerd is bovenop de klif, kan de zandweg te voet naar beneden afgelegd worden. Het einde van de wandeltocht is een tikkeltje gevaarlijk, aangezien er aan een touw afgedaald dient te worden. Maar de beloning is aanwezig. Cala D’Albarca bestaat uit enorme rotsstenen die verspreid in het water liggen. Veel van deze stenen zijn groot genoeg om met meerdere personen op te zitten. Het water hier is zo helder dat je met je blote oog diep het water inkijkt. Snorkelen is hier prachtig. Dit prachtig stukje Ibiza is makkelijker bereikbaar met de boot en er zijn hier dan ook altijd een aantal bootjes die genieten van de schoonheid hier. De wandeltocht omhoog is niet makkelijk, maar de voldoening over deze vaak eenzame plek is groot.


Cala Gracio

HETibiza Cala Gracio strand

Ten noorden van de stad Sant Antonio ligt Cala Gracio. Een prachtige natuurrijke omgeving met een gelijknamig schitterend strand. Cala Gracio heeft een fijn strand, is niet al te groot, maar heeft toch plek voor iedereen, door de diepte van het strand. Aan de achterzijde staan hoge pijnbomen die beschutting geven tegen de zon. Cala Gracio is een heerlijke plek, met fijn en niet al te diep water. Het hotel Marble Stella Maris (van eigenaar Corendon) ligt op loopafstand en vele Nederlandse toeristen gaan graag naar dit strand. Tegen de avond komen naar dit strand veel lokale inwoners van Sant Antonio die hier graag van de avondzon genieten. Iets verderop ligt ook het mini-strand van Cala Gracioneta, wat ook een aanrader is, mits er plaats is.


Home