Bijzondere plekken

Hier ziet u een overzicht van de meest bijzondere plekken op Ibiza. Deze lijst is een indicatie en vanzelfsprekend nooit af, omdat er zoveel mooie bezienswaardigheden op het eiland te zien zijn. Maar gebruik deze tips voor uw ontdekkingsreis over het eiland. Wij helpen u graag om een mooie route uit te zoeken langs bijzondere plekken op Ibiza of aan een fijne excursie.

1. Dalt Vila & Ibiza Stad

HETibiza Dalt Vila

Dalt Vila is de vestingstad die zich achter de brede stadsmuur bergopwaarts uitbreidt. Deze prachtig bewaarde oude stad, staat sinds 1999 op de UNESCO wereld cultuur erfgoedlijst. De gigantische toegangspoort is de ingang van Dalt Vila. Naast restaurants en shops, zijn hier kunstgalerijen, musea en een wirwar van bijzondere gebouwde huisjes die de tand der tijds goed hebben doorstaan. In de slentertocht door de kleine steegjes vind je rustige hoekjes, prachtige uitzichtmogelijkheden en schitterende motieven voor fotoliefhebbers. Er loopt een wandelpad over de vestingmuur die uit de 16e eeuw dateert. Boven in de oude stad is de oude kathedraal Santa Maria de las Nieves, met haar klokkentoren en sacristie die terug gaan tot in de 13e eeuw. In de kathedraal zijn schilderingen uit de 15e eeuw te zien. Een bezoek aan Dalt Vila is goed te combineren met een bezoek aan Ibiza stad. Hier kan naar hartenlust gewinkeld worden, zijn musea te bezoeken, liggen gigantische jachten in de haven en kun je genieten van een heerlijke ongedwongen sfeer. Meer informatie over de geschiedenis en de bijzondere cultuur van Ibiza stad ervaar je tijdens een ontspannen fietstocht tijdens de Ibiza Bike Tour.


2. Es Vedra

HETibiza prive tour op Ibiza, Atlantis & Es Vedra

Es Vedrà is het meest bekende symbool van Ibiza. Een bezoek aan één van de uitzichtspunten aan de westkust raden wij iedere bezoeker van Ibiza aan. Es Vedrà komt 381 meter omhoog uit het water en wordt geflankeerd door het kleine zusje Es Vedranell. Er gaan veel verhalen, mythen en legendes rond over de magie van Es Vedrà. Voor vele eilandbewoners en bezoekers is het uitzichtpunt een bijzondere spirituele plek waar ze graag bij elkaar komen voor spirituele sessies, yogameetings en om de zonsondergang te zien. De rots Es Vedrà heeft een magnetische werking door de vele mineralen en metalen die zich in deze rots bevinden.

Legendes & mythes

 • Es Vedrà is het eiland waar vele schepen vergaan zijn doordat de kompassen alle kanten uitsloegen.
 • De Griekse schrijver Homerus schreef een epistel over de sirenes van Es Vedrà, waar het heldenverhaal van Odyseus beschreven wordt.
 • Es Vedrà werd door de eerste eilandbewoners de Feniciers ook gezien als het heilige eiland waar Tanit, de Fenische godin van de vruchtbaarheid en heilige moeder van Ibiza, geboren is.
 • Er zijn diverse meldingen van UFO’s die gezien zijn rond het eiland.
 • Es Vedra is de top van de gezonken stad Atlantis.
 • Het water rondom Es Vedrà is al diverse malen opgelicht door een groot licht dat uit het water omhoog kwam.

Ervaar het zelf

Laat u meer vertellen over deze bijzondere plek door onze ervaren reisleider tijdens de Geheime Eilandtour. Tijdens deze prachtige excursie ervaart u alle bijzondere verhalen over deze magische plek, maakt u de de mooiste foto’s en ervaart u de spirituele kracht van deze fantastische rotsformatie.


3. Zonsondergang in Sant Antonio

HETibiza zonsondergang

Dagelijks vindt er aan de westkust van Ibiza een natuurfenomeen plaats. Deze zonsondergang wordt gevierd en bewonderd door vele toeristen. Het uitzicht is fantastisch als de zon langzaam de zee in zakt en de hele baai van Sant Antoni kleurt. In deze stad aan de westkust ligt een 3 kilometer lange promenade vanwaar overal deze fantastische ervaring te beleven is. Midden in de promenade ligt het beroemde ‘Café del Mar’ waar al sinds de jaren ’80 mooie loungeklanken de zonsondergang begeleiden. Hier is het ’s avonds bijzonder sfeervol en je kunt er heerlijke cocktails drinken, terwijl je geniet van muziek en een prachtig uitzicht. Ook bij de sunsetbars ‘Mambo’ en ‘Savannah’ klinken ten tijde van de zonsondergang mooie beats. Met de Sunset & las Dalias – tour bezoekt u de zonsopgang van Sant Antonio om daarna met de avondmarkt van las Dalias een volgend highlight te bezoeken.


4. Hippiemarkten

HETibiza Eivissa & hippiemarkt

Ibiza en hippies zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. In de jaren 60 kwamen de eerste hippies naar het eiland en velen zijn niet meer vertrokken en hebben hun kinderen hier ook kennis laten maken met het hippieleven. Meerdere malen per week komen de hippies samen op de verschillende hippiemarkten. Een plek om elkaar te treffen en waar ze hun creativiteit laten zien. Je vindt hier eigengemaakte kleding, brillen, hoofddeksels, kunst, schoenen, sieraden, speelgoed en nog veel meer. Dit alles in een mooie ontspannen sfeer met live muziek. Er zijn meerdere hippiemarkten op Ibiza, waarbij de avond hippiemarkt te bezoeken is met de Sunset & las Dalias – tour.

Wanneer

 • Hippiemarkt van Punta Arabi in Es Canar – elke woensdag in de zomer tussen 10:00 en 18:00 uur
 • Hippiemarkt van Las Dalias in Sant Carles – elke zaterdag tussen 10:00 en 18:00 uur
 • Nachtmarkt van Las Dalias – elke maandag in de zomer tussen 19:00 en 01:00 uur
 • Hippiemarkt van Sant Joan – elke zondag tussen 10:00 en 16:00 uur

5. Zoutmeren van Ses Salines

HETibiza Salines

Het prachtige natuurgebied van Ses Salines is een diversiteit aan natuurlandschappen. Dit natuurgebied bestaat uit de mooie stranden van ses Salines en Es Cavallet, de waterweg Es Freus, wat tussen Ibiza en Formentera ligt, met het prachtige eiland S’Espalmador. Het belangrijkste gedeelte van dit natuurgebied zijn de zoutmeren van ses Salines. Deze zijn aangelegd door de allereerste inwoners van Ibiza, namelijk de Feniciërs die in 654 voor Christus Ibiza ontdekte. Deze inwoners zagen de mogelijkheid om hier zout te winnen en dit gebeurt tot op heden nog altijd. Het ‘witte goud’ dat gewonnen wordt op Ibiza is van een uitzonderlijke kwaliteit. Bij deze zoutmeren komen veel vogels, zoals eenden, steltenlopers, reigers en zijn ook dagelijks flamingo’s te zien. Er is een kleine kerk dat gebouwd is voor de zoutwerkers, waar ook een klein museum te vinden is dat vertelt over dit prachtige natuurgebied. Met de Geheime Eilandtour bezoekt u de zoutmeren en krijgt u een kijkje in de historie van de meest belangrijke plek op Ibiza.


6. Formentera

Boothut Formentera

Formentera is het eiland ten zuiden van Ibiza en wordt ook wel het kleine zusje van Ibiza genoemd. Dit eiland is 822 km groot en is befaamd om haar witte stranden en turkoois-achtige wateren. Toeristen gaan hier heen voor rust en vrijheid. Formentera is enkel te bereiken via een boottrip vanuit Ibiza. Formentera leent zich uitstekend voor een dagtrip. Dit kan met een catamaran waarbij je de mooiste stranden van Formentera bezoekt. Mocht je voet op het eiland zelf willen zetten, dan is ook een dagretour aan te bevelen. Met deze dagretour maak je in ca. 30 minuten de oversteek vanuit de haven van Ibiza en op Formentera huur je vervolgens een fiets of scooter om het eiland te ontdekken. Hieronder een overzicht van mooie plekken die wij aanbevelen op Formentera.

Formentera highlights

 • Sant Francesc: idyllische hoofdstad van Formentera
 • La Mola: hoogvlakte in het zuidoosten dat Jules Verne beschreef als het einde van de wereld.
 • Cap de Barbaria: de punt in het zuidwesten met het beroemde gat in de grond en de vuurtoren.
 • Ses Illetes: strand in de noordpunt met prachtig water
 • Platja de Migjorn: schitterend strand van ca. 6 km. lang aan de zuidkant van het eiland.
 • Es Pujols: gezellig dorpje met goede lunchopties aan de waterkant.
 • Eiland S’Espalmador: eiland ten noorden van Formentera, enkel te bereiken met de catamaran of een privé-boot.
 • Cala Saona: prachtig strand aan de westzijde met kristalhelder water.

Ontdek Formentera

Twee mogelijkheden die wij aanbevelen om Formentera te ontdekken zijn:

 1. Catamaran Formentera Star: ontspannen zeiltocht waarbij je de mooiste stranden van Formentera bezoekt, alsmede het bijzondere eiland S’Espalmador.
 2. Dagretour naar Formentera: Overvaart van 30 minuten waarbij je open tickets hebt en zodoende met een veerboot op een tijd naar keuze de oversteek maakt. Bij deze dagretour kun je ook tegelijkertijd een fiets of scooter huren.

7. Stranden

HETibiza Cala Bassa strand

Kleine baaien met prachtige uitzichten zijn er talrijk op Ibiza. Binnen deze baaien zijn er 57 verschillende stranden op het eiland. Elke strand heeft haar eigen karakter. Sommige zijn makkelijk te bereiken, maar er zijn ook stranden die pas te bereiken zijn na een lange en moeizame wandeling. De stranden op Ibiza zijn heel divers. Er zijn witte stranden, kiezelstranden, geheime stranden en stranden met grote rollende stenen – ook wel de codolars genoemd. Het bezoeken van verschillende stranden is een leuke bezigheid, waarbij je versteld staat van de schoonheid van deze baaien. Wat opvalt is dat het water overal ontzettend helder is. Dat maakt de zee rondom Ibiza heel speciaal. Huur een auto voor een paar dagen en bezoek zoveel mogelijk stranden. Hier is een overzicht van de mooiste stranden van Ibiza.


8. Santa Gertrudis

HETibiza Santa Gertrudis

Santa Gertrudis is een klein en charmant dorpje in het hart van Ibiza. Dit kleine plekje heeft een prettig centrum vol met kleine barretjes en cafeetjes. Het is een prachtig typisch Spaans dorpje waar de kerk in het centrum staat en kinderen naar hartenlust kunnen spelen in het autoloze plein dat voor de kerk ligt. Tegelijkertijd kunnen de ouders een heerlijke koffie drinken of genieten van een lekkere lunch of avondeten. Dit dorpje neemt je mee terug in de tijd en laat je helemaal ontspannen. In de omgeving van Santa Gertrudis de Fruitera kweken veel lokale boeren hun fruitbomen zoals sinaasappels en citroenen. In het dorp zijn een aantal leuke winkels en kunstgalerijen. Eén van de beroemdste en oudste restaurants is Bar Costa, waar je op lage stoelen de heerlijke bocadillos eet. Mocht het hier druk zijn, dan zijn er vele andere goede restaurants op het plein, waar je op een van de terrassen plaats kunt nemen.


9. Es Amunts

HETibiza ter land & ter zee

Het noorden van het eiland kenmerkt zich door haar ruige karakter. Hier vinden we het natuurgebied Es Amunts, dan vanuit Cala Gracio in het noordwesten helemaal tot aan Cala de sant Vicent loopt in het noordoosten van Ibiza. Hier worden hoge bergen en kliffen afgewisseld met enkele stranden, havens en dalen met kleine dorpen. De ruige natuur heeft hier de overhand en dit gebied leent zich uitstekend voor buitensportactiviteiten zoals mooie hike trips. Hier zijn bossen vol naaldbomen, heeft de aarde een dieprode kleur en zijn er vele bijzondere rotsformaties te zien, zoals die bij Punta Galera en ten noorden van Cala Salada. De kustlijn kenmerkt zich door hoge kliffen en zeegrotten waar op verschillende plekken stalactieten zijn gevormd. Op veel plekken midden in de bossen hebben ergens in de geschiedenis inwoners van Ibiza hun huizen gebouwd. Dit zorgt ervoor dat op de meest fascinerende plekken oude nederzettingen en bouwwerken te zien zijn, op plekken die niet te verklaren zijn. Een goede wijze om Es Amunts te ontdekken is met een wandeling of een hike, waarbij een echte aanrader de Te land & ter Zee-tour is, waarbij je eerst geweldige uitzichten hebt tijdens het wandelen en daarna vanaf het water de zeegrotten en prachtige rotsformaties ontdekt. Het natuurrijke noorden van het eiland wordt nog gezien als het ongerepte Ibiza en is het ontdekken meer dan waard.


Atlantis

HETibiza Atlantis-walk

Veel landen claimen Atlantis. En ook Ibiza heeft haar eigen Atlantis. Geen stad onder water, maar een plek van natuurlijke schoonheid waar eilandbewoners 500 jaar geleden begonnen zijn om grote brokstukken kalksteen te verwijderden om hier de muur rondom Ibiza stad van te bouwen. Bij deze eeuwenoude groeve vind je helder zeewater, zandduinen, is een natuurlijk meertje en zijn er schitterende uitzichten over een hoge kleurvolle bergwand. Voor verschillende spirituele eilandbewoners is deze plek heilig en deze verering is hier ook zichtbaar bij de hippiegrot. De uitzichten over Atlantis en de kustlijn zijn fantastisch. Atlantis bereiken is echter niet eenvoudig. Dit kan per boot, per jetski, maar de meeste bezoekers wandelen via de kleine verraderlijke zandpaadjes naar beneden. Hierbij is het goed oppassen waar je loopt. In de loop der jaren zijn er diverse wegen ontstaan door de vele bezoekers, maar ook door de regen die in de winter nieuwe doorgangen creëert en oude laat verdwijnen. Wij adviseren dan ook om deze wandeling onder begeleiding te doen van een persoon die het eiland kent. Het startpunt van de wandeling naar Atlantis is enkel per auto of scooter te bereiken. De wandeling gaat vervolgens stijl omlaag, waarbij je goed op dient te passen voor het gladde zand. Goede schoenen zijn echt nodig. Na ca. 30-40 minuten bereik je de bijzondere steengroeve en heb je tijd om uit te rusten, te zwemmen en te zonnen. De weg omhoog is ook een uitdaging. Zeker als je niet weet, wat de beste weg is. De wandeling omhoog duurt ca. 40 tot 50 minuten en is met voldoende pauzes goed te doen. Tijdens de pauzes geniet je van de fantastische uitzichten langs de kustlijn. Ontdek Atlantis op Ibiza onder begeleiding van een ervaren eilandkenner.


Vanaf het water

HETibiza groepsboot

Het echte vakantiegevoel krijgt u wanneer u met een boottocht over het water vaart. De wind in de haren, spetters die langs uw oren vliegen en de zon die uw huid verwarmt. Dat is genieten. Er zijn diverse boottochten mogelijk die u naar prachtige locaties brengen op Ibiza en op Formentera. Er zijn boottochten overdag en tijdens de zonsondergang. Ook kunt u met uw familie en vrienden zelf varen, ook wanneer u geen vaarbewijs heeft. Maar vanzelfsprekend zijn er ook diverse boten die u de luxe gunnen om volledig te genieten onder begeleiding van een ervaren kapitein die u naar de mooiste plekken van Ibiza of het nabij gelegen Formentera brengt. Persoonlijk zeggen wij dat een boottocht bij elke vakantie hoort. Bekijk de verschillende mogelijkheden voor mooie boottrips op Ibiza.


Home