Bezienswaardigheden op Ibiza

Hier ziet u een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden op Ibiza. Deze lijst is een indicatie en vanzelfsprekend nooit af, omdat er zoveel mooie plekken op het eiland te zien zijn. Maar gebruik deze tips voor uw ontdekkingsreis over het eiland. Wij helpen u graag om een mooie route uit te zoeken of aan een fijne excursie.

  1. UNESCO werelderfgoed Dalt Vila

HETibiza Dalt VilaDalt Vila is de oude vestiging die zich achter de brede stadsmuur bergopwaarts uitbreidt. Deze prachtig bewaarde oude stad is een absolute must die je gezien moet hebben. De gigantische toegangspoort nodigt je uit om de oude stad binnen te gaan. Hier kom je binnen in één van de best bewaard gebleven vestingen in het Middellandse Zeegebied. Naast restaurants en shops, zijn hier kunstgalerijen, musea en een wirwar van bijzondere gebouwde huisjes die de tand der tijds goed hebben doorstaan. In de slentertocht door de kleine steegjes vindt men rustige hoekjes, prachtige uitzichtmogelijkheden en schitterende motieven voor fotoliefhebbers.

Er loopt een wandeling over de vestingmuur aan de westzijde. Deze muur dateert uit de 16e eeuw, toen Ibiza vaak overvallen werd door piraten. Vanuit hier kom je bij enkele bastions waar vroeger de wachtmannen de zee in de gaten hielden. Vanaf hier kijk je over Playa d’n Bossa uit helemaal naar Formentera. Boven in de oude stad is de oude kathedraal Santa Maria de las Nieves van het eiland. De klokkentoren en de sacristie gaan terug tot het jaar 1235 na Christus. Ten tijde van de Arabieren stond op deze plaats een moskee en ten tijde van de Romeinen een tempel. Renovaties in de 17e en 18e eeuw zorgden voor het huidige barokke aanzien van het binnenste gedeelte van de kerk. In de sacristie worden waardevolle zaken uit het religieuze leven tentoongesteld. Sinds 1999 behoort Dalt Vila tot het UNESCO Werelderfgoed. Een bezoek aan de oude stad dient u op uw lijst te schrijven.

Een bezoek aan Dalt Vila is goed te combineren met een bezoek aan Ibiza stad. Hier kan naar hartenlust gewinkeld worden, zijn musea te bezoeken, liggen gigantische jachten in de haven en kun je genieten van een heerlijke ongedwongen sfeer. Mocht u graag onder begeleiding van een reisleider een stadswandeling maken, stuur dan een e-mail aan info@hetibiza.nl en wij helpen u graag verder.


2. Magische Es Vedrà

HETibiza Es VedraDe bijzondere rots Es Vedrà is op veel foto’s te zien als symbool van Ibiza. Een bezoek aan het uitzichtpunt bij Cala D’Hort raden wij alle bezoekers van Ibiza aan. De 375 meter hoge rots stijgt samen met haar kleine zusje Es Vedranell hoog boven de waterspiegel uit. Er gaan veel verhalen rond over de magie van Es Vedrà. Feit is dat deze rots rijk is aan mineralen en metalen en die geven een magnetische werking af. Dit heeft als gevolg dat in het verleden kompassen van schepen niet functioneerde in de buurt bij deze steen, waarbij diverse schepen op de klippen zijn gelopen. Deze magnetische werking zorgt ook voor de magie die van deze rots afstraalt. Voor vele eilandbewoners en -bezoekers is het uitzichtpunt een bijzondere spirituele plek waar ze graag bij elkaar komen voor meetings, yoga en spirituele sessies.

De magie van dit bijzondere eiland gaat echter nog verder en er zijn een aantal verhalen die rondgaan waarvan niet zeker is dat het klopt. Wat er waar is, laten wij aan uw eigen verbeelding over.

Hier enkele mythen over Es Vedrà.

  • Es Vedrà is het eiland waar vele schepen vergaan zijn. De Griekse dichter Homerus schreef over de sirenen van Es Vedrà die schepen naar zich toe lokte.
  • Het was het heilige eiland van Tanit, de Fenische godin van de vruchtbaarheid en heilige moeder naar Ibiza kwam en later beschermheilige van het eiland werd.
  • Er zijn diverse meldingen van UFO’s die gezien zijn rond het eiland.
  • Es Vedra is de top van de gezonken stad Atlantis.
  • Het water rondom Es Vedrà is al diverse malen opgelicht door een groot licht dat uit het water omhoog kwam.

Wat wel zeker, is dat het eiland een broedplaats is voor verschillende vogels en hagedissen en dat er diverse plantensoorten voorkomen die uniek zijn op Ibiza. Het is onmogelijk om op het eiland te komen. Wel zijn er diverse boottrips die een mooie tocht rond het eiland maken vanuit Sant Antonio.

Wenst u een privétour naar Es Vedrà, eventueel in combinatie met een wandeling naar het beroemde Atlantis, dan kan HETibiza graag voor een gids zorgen die u meeneemt.


3. Nachtmarkt Las Dalias

HETibiza Las Dalias

In de zomer vindt in Sant Carles de nachtmarkt plaats. Een prachtige plek waar kunstenaars hun eigengemaakte kleding, schoenen, juwelen, armbanden en andere creaties aanbieden. Op de markt heerst een fantastische atmosfeer met wekelijks wisselende live muziek en DJ’s. Ook zijn er handlezers, aanbieders van lokale producten en kunt u zich verkleden als hippie. Er kan uitgebreid gedineerd worden, maar ook een snelle hap en een gezonde cocktail wordt hier aangeboden. Voor de kleinere gasten zijn er op deze fijne markt diverse historische speeltoestellen.

De Nachtmarkt van Las Dalias biedt een avond (ca. 20:00 – 01:00) vol entertainment aan, waar u zich met uw familie en vrienden uitstekend vermaakt. U kunt zelf met uw huurauto naar Sant Carles rijden. De markt is geopend tussen juni en september elke maandag- en dinsdagavond. In augustus is deze markt ook op zondagavond open.

Dagmarkt: elke zaterdag is de Las Dalias Hippiemarkt het hele jaar door ook overdag geopend. In de zomermaanden van 10:00 tot 20:00 en in de winter sluit de markt om 18:00 uur.


4. Hippiemarkt Punta Arabi

HETibiza Hippiemarkt Punta ArabiIedere woensdag vindt van april tot oktober in het plaatsje Es Canar de kleurrijke hippiemarkt van Punta Arabi plaats. Deze hippiemarkt is de oudste en de grootste hippiemarkt van het eiland. De sfeer is ontzettend relaxed en de live muziek laat je terugdromen naar de jaren ’60 en ’70. Er valt veel te zien en te kopen. Eigengemaakte kleding, kunst, schoenen, sieraden en nog veel meer. Ook op deze markt kun je jezelf verkleden als hippie en een typische hippiefoto maken. Er zijn vele mogelijkheden voor hapjes en drankjes. De markt zelf ligt in het dorp Es Canar waar vele restaurants en shops zijn. Ook bevindt zich midden in het dorp een strand, waar je heerlijke verkoeling kunt vinden. De hippiemarkt van Punta Arabi is achter op het terrein van het hotel Cala Martina, het oude Punta Arabi complex. Bij de markt kunt u uitstekend parkeren met uw huurauto. De markt is geopend van 10:00 tot 19:00 uur.


5. Stranden van Ibiza

HETibiza Ses Salines

De stranden van Ibiza zijn talrijk en prachtig. Elk strand heeft haar eigen karakter. Witte stranden, kiezelstranden, geheime stranden en nog veel meer. Er zijn in totaal 56. Ons advies: zoek ze op en ontdek de schoonheid van deze bijzondere plekjes. Via deze link vindt u een overzicht van de mooiste stranden van Ibiza.

Wenst u voor een dag een huurauto om deze mooie plekken te ontdekken, dan helpen wij u graag verder. Via HETibiza kunt u eenvoudig vanuit uw hotel voor 1 of meerdere dagen een auto huren om enkele van deze prachtige plekken te ontdekken.

 


6. Zonsondergang in Sant Antoni

HETibiza zonsondergangDagelijks vindt er aan de westkust van Ibiza een natuurfenomeen plaats. Deze zonsondergang wordt dagelijks gevierd en bewonderd door vele toeristen. Het uitzicht is fantastisch als de ronde rode bal langzaam de zee in zakt in de baai van Sant Antoni. In deze stad ligt een 3 kilometer lange promenade vanwaar overal deze fantastische ervaring te zien is. Midden in de promenade ligt het beroemde ‘Café del Mar’ waar al sinds de jaren 80 mooie loungeklanken de zonsondergang begeleiden. Hier is het ’s avonds bijzonder sfeervol en je kunt er heerlijke cocktails drinken, terwijl je geniet van muziek en een prachtig uitzicht. Naast het ‘Café del Mar’ liggen ‘Mambo’, ‘Savannah’ en nog meer bars waar ten tijde van de zonsondergang mooie beats gespeeld worden door internationale DJ’s. Kijk dit fenomeen met eigen ogen aan en geniet van een prachtig schouwspel.


7. Zoutmeren van Ses Salines

HETibiza zoutmeren ses SalinesIn het zuiden van Ibiza ligt een prachtig natuurgebied. Dit natuurgebied Ses Salines is onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst. De naam van dit gebied komt door de zoutmeren van Ibiza. Deze zoutmeren zijn aangelegd door de eerste inwoners van het eiland en zijn nog steeds in gebruik. Het ‘witte goud’ dat hier gewonnen wordt, wordt voornamelijk geëxporteerd naar noord-Europa. In het natuurgebied dat doorloopt tot het noorden Formentera zijn vele duinen, heuvels, pijnbomen, het prachtige strand van Ses Salines, de waterweg Es Freus en de zoutmeren. Deze zoutmeren zijn erg voedzaam voor diverse planten- en diersoorten, waaronder de Flamingo, die hier ook regelmatig te zien is. Direct naast de zoutmeren staat een klein kerkje die gebouwd is voor de werkers van de zoutmeren. In dit kerkje is een klein museum, waar meer verteld wordt uitgelegd wordt over het natuurgebied van Ses Salines.

De zoutmeren zijn een bezoek waard en eenvoudig met een scooter te bereiken. Ook biedt HETibiza wandeltochten in dit gebied aan zodat u de diversiteit aan flora en fauna helemaal in u op kunt nemen.


8. Boottocht

HETibiza boottochtenHet echte vakantiegevoel krijgt u wanneer u met een boottocht over de Middellandse Zee vaart. De wind in de haren, spetters die op uw huid druppelen en de zon in uw nek. Dit is genieten. Een boottocht maakt uw vakantie compleet. Er zijn diverse boottochten die naar prachtige locaties gaan, zoals het noorden van het eiland of naar het magische Es Vedrà. Daarnaast zijn er catamaran-tochten die u naar de mooie turkoois-kleurige baaitjes brengen en kunt u boten huren met en zonder vaarbewijs. Kijk hier voor de diverse boottochten die HETibiza voor u regelt.

Een boottocht maakt de vakantie compleet!


9. Koffie drinken in Santa Gertrudis

HETibiza Santa GertrudisSanta Gertrudis is een klein en charmant dorpje in het hart van Ibiza. Dit kleine plekje heeft een prettig centrum vol met kleine barretjes en cafeetjes. Het is een prachtig typisch Spaans dorpje waar de kerk in het centrum staat en kinderen naar hartenlust kunnen spelen in het autoloze plein dat voor de kerk ligt. Tegelijkertijd kunnen de ouders een heerlijke koffie drinken of genieten van een lekker typisch Spaans hapje. Dit dorpje neemt je mee terug in de tijd en laat je helemaal ontspannen. Santa Gertrudis heet voluit Santa Gertrudis de Fruitera wat komt door de vele boeren die hier hun fruitbomen kweekten en vervolgens in het centrum verkochte. In het dorpje kunt u rustig wandelen, een kijkje nemen in de 2e hands boekwinkel en een bezoek brengen aan één van de vele kunstgalerijen. Maar het allerbelangrijkste dat u hier kunt doen is ontspannen en een terrasje opzoeken.

Rondom Santa Gertrudis kunt u makkelijk parkeren met uw huurauto.


10. Amandelbloesem in Santa Agnes

HETibiza amandelbloeiDe natuur in het noorden is bijzonder. Deze heuvelachtige strook die zich uitstrekt van Sant Antoni naar Cala de Sant Vicente in het noordoosten staat vol met pijnbomen, sinaasappelbomen en olijfbomen. Dit gebied vol ongerepte en wilde natuur wordt Es Amunts genoemd. Aan de westzijde van dit natuurgebied, rondom Santa Agnes kleuren de amandelbomen in het voorjaar prachtig op. Velden vol met wit roze bomen geven het gebied een bijzondere blik. Het is prachtig om deze bomen die tussen maart en mei volledig in bloei staan te bekijken. Dit gaat met een auto of scooter of wanneer u met een fiets langs rijdt en de heerlijke geur opsnuift. Het dorpje Santa Agnes is bijzonder vanwege de weg die direct ophoudt bij de kroeg die tevens als restaurant en als supermarkt dient.

Dit prachtige gebied is perfect om te leren kennen met een scooter of auto, welke u direct via HETibiza kunt huren.


11. Wandeling naar Atlantis

HETibiza wandelen naar AtlantisWandelen op Ibiza is niet het eerste waar je aan denkt als je op vakantie gaat. Maar de natuur en de uitzichten op het eiland zijn zo bijzonder dat wandelen een prachtige vakantiebezigheid is. Een wandeling die de laatste tijd veel aan populariteit heeft gewonnen is de wandeling naar Atlantis. Atlantis wordt door veel landen geclaimd. En ook Ibiza heeft haar eigen Atlantis. Geen stad onder water, maar een bijzondere plek waar 500 jaar geleden grote brokstukken kalksteen zijn verwijderd door de toenmalige inwoners om Ibiza stad op te bouwen. Bij deze eeuwenoude kleine groeve, helder water, zijn zandduinen, is een natuurlijk meertje en schitterende uitzichten over een hoge bergwand aan de ene kant en de Middellandse Zee aan de andere kant. Voor verschillende spirituele eilandbewoners is deze plek heilig en deze verering is hier ook zichtbaar. De uitzichten bij Atlantis zijn fantastisch. De wandeltocht ernaar toe loopt via kleine zandpaadjes naar beneden en is aangenaam. De weg terug gaat stijl omhoog en is wat lastiger, maar met voldoende pauzes waar de fantastische uitzichten te zien zijn geweldig. In een ochtend is deze wandeling goed te doen.

HETibiza neemt u graag mee op deze fantastische ontdekkingsreis. Stuur een e-mail aan info@hetibiza.nl als u Atlantis wilt ontdekken. Kijk hier voor alle wandeltochten die u via HETibiza kunt ondernemen.


12. Dagtrip naar Formentera

HETibiza FormenteraEen dagtrip naar Formentera hoort bij elke Ibiza-vakantie. Formentera is het kleine zusje van Ibiza en ligt op 35 minuten met de snelveerboot. Formentera is 82 vierkante kilometer groot en is befaamd om zijn witte stranden en turkoois-achtige wateren. Toeristen gaan hier heen voor rust en vrijheid. In een dag kun je Formentera verkennen met een autootje of scooter. Mijn persoonlijke voorkeur heeft een scooter omdat je zo de vrijheid nog beter voelt. Interessante punten om hier bijvoorbeeld te bezoeken zijn La Mola in het zuiden, het karakteristieke hoofstadje Sant Francesc, het witte strand van Ses Illetes, Cap de Barbaria en het frivole Cala Saona. in het zuidwesten. Vanuit Ibiza-stad gaan er 3 snelveerboten naar Formentera welke in 35 minuten op het eiland zijn. Via HETibiza kun je een open ticket kopen voor één van deze snelveerboten, de Mediterranea Pitiusa. Dit is de snelste en meest voordelige wijze om de overvaart te maken.

HETibiza heeft de beste prijs voor een Dagticket die u hier direct kunt bestellen. Met een Open Ticket bepaalt u uw eigen tijden en kunt u zo lang mogelijk van het eiland Formentera kunt genieten.


Er zijn nog duizenden andere bijzondere plekken om te bezoeken op Ibiza. Te veel voor één vakantie. Maar deze 10 plekjes zijn absolute aanraders. Wenst u nog meer bijzondere geheimen van Ibiza te ontdekken, ga dan mee met een privé-excursie en ontdek die plekken die u aangenaam verrassen.

Stuur een e-mail aan info@hetibiza.nl en wij helpen u graag verder.